mfouzi fotopages

By: mohamud fouzi ahmad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 23-Apr-2010 02:20 Email | Share | | Bookmark
SATU LAGI....

 
23 APRIL 2010 JUMAAT

MEMANG sibuk benar dua tiga minggu ini.
Antara kerja dan tuntutan sama-sama minta diberikan perhatian.
Sedangkan terasa benar kekuatan fizikal sedikit menurun.
Telahan otak/fikiran/minda masih melaju sedangkan fizikal meronta memohon berehat.
Kadang-kadang terpaksa akur dengan permintaan 'fizikal'....

Agenda saya di SKB yang terakhir telah terlaksana.
Saya kena beralih angin ke tempat lain pulak.
Ada sekelompok manusia yang menanti saya di sana.
Minggu hadapan adalah yang terakhir di sini.
Sudah beberapa kali tempat saya di sini diintai tetapi telah dinafikan...
Kali ini saya tidak mampu lagi bertahan di sini.
Sahabat di JPNK pun sudah meninggikan 'tone' suara mereka.
Saya kena pulang....jugak.
Semalam saya telefon ibu.
Ibu saya ketawa besar....
Hati saya begitu tersentuh bila mendengar kegembiraan seorang ibu...



lama benar tidak update fp ini.
banyak dengan fb.
bye semua...


Friday, 2-Apr-2010 12:50 Email | Share | | Bookmark
MESYUARAT....

 
DIJEMPUT ke WISMA Darulaman oleh YBAmiruddin Hamzah bagi merungkai permasalahan yang berkaitan dengan SURAU TAMAN BERLIAN.
Saya, PakDin Imam, Jabir dan Jamaluddin menyahut surat panggilan berkenaan.

Minta kat boss nak balik AS jam 1100am.
Balik sorang saja.
Aishah ada perjumpaan dengan pegawai JPNK yang membuat lawatan berkala....kebetulan saja.
Mesyuarat ini adalah langkah awal dan entah berapa kali lagi akan berlangsung bagi melayan karenah
MELAYU berjiwa Yahudi/tamak haloba....
PPITB/penduduk TB akhirnya yang tersepit di antara maruah dan undang-undang.
Kadang2 terasa betapa manusia ini sering mencipta kepayahan kemudian menamakan sebagai 'procedur' kononnya....untuk dijadikan cara menyelesaikan
Kepada saya/pakDin/Jabir/Jamal iaitu manusia yang 'nol' dengan 'khanun' akan terus dimangsakan oleh kerakusan MELAYU Yahudi yang tamak haloba.
YBAmiruddin datang mencari saya di TB bebaru nih dan berjanji akan menjadikan formal urusan MEROBOHKAN SURAU TAMAN BERLIAN.
Maksudnya urusan kerajaan negeri.
YBAmiruddin meng'kota'kan janjinya.

Seminggu saya sakit kepala yang teramat sangat memikirkan hujah yang terbaik bagi menyenangi hati/perasaan YB/DATUK/KETUA JABATAN yang akan hadir bersama.....
Susah benar rasanya....






Kalau setakat bebudak sekolah senang nak di'goreng' tetapi bila terpandang wajah-wajah
serius di BILIK MESYUARAT, Tingkat 5 Wisma Darulaman maka akan berdebarlah segala urat saraf yang bertemali di dalam badan yang seberat 88kg ini.
Bila ternampak wajah jemaah Surat TB semangat fardhu kifayah telah mengambil alih tempat perasaan gementar yang sangat celaka.
Maka ternampaklah sangat kecik Datuk/TanSeri yang berada di hadapan saya...
Nasib baik teringatkan salawat TAFRIJIAH yang selalu dipesankan oleh arwah ayahanda...

Semuga usaha berkenaan dirahmati ALLAH subhanahu wata'ala.

Habis mesyuarat jam 430pm terus keluar mencari teh ais....
Lepas tu terus menerpa ke PLUS mencari laluan ke UT.
Ada seseorang yang ditinggalkan di situ.....


Thursday, 1-Apr-2010 12:31 Email | Share | | Bookmark
KERJA BANYAK @ BANYAK KERJA...

d1
MEMANG dah lama tak update fp nih...
Kamera pun cuti panjang nampaknya...
Dok kira mengadap komputer siang malam...
Buat surat/jawab surat/buat laporan/hantar e-mail kat PPD/JPNK/KPM...
Letih terus gedebum....
lampu kelip pok kelip pok di TTM......


kepada kengkawan yang selalu masuk fp saya, terima kasih banyak.


Sunday, 14-Mar-2010 11:09 Email | Share | | Bookmark
...::: ANTARA HASRAT DAN KEINGINAN :::...

 
CUTI sekolah hanyalah 'on paper' sahaja.
Cuti sekolah hanyalah untuk budak-budak sekolah.
Masa inilah kenduri kahwin di merata tempat.
Lebuhraya PLUS turut merasai kesibukan
kenderaan melata rakus mencari sasaran masing-masing.
Wang bertukar tangan begitu rancak.
Ada tangan di atas.
Ada tangan di bawah.
Bisnes berlangsung dengan meriah.


Kamera DSLR pun turut bingit mencuri tumpuan.
Sibuk merakam sejarah manusia yang tidak pernah jemu sejak Adam dan Hawa disatukan.
Yang mati pula bertukar tempat dengan anak kecil menghirup udara percuma dari Ya Rabbi Ilahi.
Yang tua mengasak mencari tempat berpaut.
Yang muda berlari di hujung jari kaki.


TERINGAT Hatyai yang berselirat dengan wayar.
Betapa slogan 'SAFETY FIRST' diabaikan.
Selalunya begitulah.
Jika pulang dari negara orang maka kita sering akan membandingkan dengan tanahair.
"Hujan emas di negeri orang....."


CBR1000 HONDA
Kawan punya nak dijual. Dengarnya RM40k.
Cuba bayangkan saya pergi shooting dengan super-bike....huhhhhh
Saya memang berhasrat nak memiliki super-bike satu hari nanti.
Suatu hari nanti______


Monday, 1-Mar-2010 01:37 Email | Share | | Bookmark
A TRIP TO REMEMBER

 
SAYA, isteri dan rombongan ke HATYAI > SONGKLA...27 FEBRUARI 2010.
Bertolak dari Kg Badang menaiki JaFILA TRAVEL TOUR.
Cuaca cukup sempurna, perjalanan lancar tanpa masalah.
Tayar bas pun tak kotor....
Tukaran wang kali ini menyebelahi wang Baht.
RM1 = B 0.953
Rombongan ini di atur oleh EN ABD RAZAK SAAD - staf SKB

































Tk kepada peserta yang budiman.
Sehingga berjumpa lagi.


[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net