mfouzi fotopages

By: mohamud fouzi ahmad

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 11-Nov-2009 04:41 Email | Share | | Bookmark
MINGGU MINGGU TERAKHIR

DENGAN hidung tersumbat.
Mana nak kena pi majlis orang.
Mana nak siap kerja di sekolah.
Mana dengan hujan tak berenti-renti.
Sebab tu kalau mai guru praktikom saya tanya depa " pasai pa kamu nak jadi cikgu? "
"Dok kereja baik dah, pasai pa kalut nak jadi cikgu, awat ingat siooook kaaa jadi cikgu nihhh? "

Kebanyakan guru praktikom tak dapat nak jawab persoalan ini.
Jangan ingat jadi cikgu boleh goyang kaki.....
Saya cukup marah kalau orang kata jadi cikgu banyak cuti....rehat.
Hidung dok bersempai ni pon nak kena pi BERIS JAYA lagiiiii

Gambar nanti sat.
Broadband CELCOM laa ni macam taik......
Bukan bebai kat sapa2 cuma line broadbanggggg tak elok langsung.
Hampa toksah dok berasa tak ketahuan tah.....

Jumpa lagi.


Thursday, 5-Nov-2009 01:45 Email | Share | | Bookmark
ORANG KATA.....

 
 
DEPA dok peringat suruh sabaq.
Depa nak pelepaih haq depa saja, lepaih tu sengap pi habih.
Saya pulak sabaq dok lam mulut. Dok pesan kat cinta pun camtu laaa jugak.
Tetapi dalam hati saya berapi hangpa tau dak.
Nak tengok maghah ka dak kena test ngan mesin BP baghu tau.
Dalam otak dan fikiran saya penuh ngan rasa amarah yang tak terhingga.
Minta-minta laa jangan dok terjeromoih dengan saya di TB dan Aloq Setag.
Hanya dua makhluk tu saja yang saya dok cari.
Cuma saya saja yang tak mulakan langkah. Pasai sabaq laaa tu.
Kena jaga jugak ayag muka nihhhh.
Kalau terjumpa memang tiada maaf lagi.
Sampai mati pun saya akan ingat....hang ingat tu. Sampai mati aku takkan lupa......
Tau dak.
...........................................................::::::::::::::::::::::::::::.....................................

FARAH ALWANI & KAMARUDDIN
24/10/2009 - Taman Nuri


Jurukamera : SHAHrool D90 + c4Hir
Kamera : Nikon D200 +Nikon D70 + Nikon D60 + Nikon D90

SELAMAT PENGANTIN BARU



Friday, 30-Oct-2009 19:01 Email | Share | | Bookmark
KAWAG

 
8.24pm
TENGAH DOK syok khemah kat Badang tetiba satu call masuk.....
KAWAG masuk TB.
Buat kali kedua tahun ini.......

***********************************************************************************************
1/11/2009
KAWAG oh KAWAG
ngape asuk umah aku...

Sampai di TB jam 1130pm. Sudah berkumpul jiran tetangga menanti kepulangan saya.
SubhanaLLah.
Hati saya bagaikan berkecai bila mendapat berita tersebut.
Rumah yang dibina selama ini telah diceroboh tanpa izin.
Namun rumah itu masih di dalam jagaan ALLAH.

Tiada kehilangan.....
Quote:
yang risau 'kamera saya tuhhhh....satu almari lagi


gambag tak dak cek naaa


Tuesday, 27-Oct-2009 02:02 Email | Share | | Bookmark
KABUS TEBAL

 
PAGI tadi masa mai sekolah macam dok kat Eropah.
Malam tadi masa balik dari SP dan semasa dok menghala ke UT pun wap/kabus memenohi atmosfera UT.
Macam masa kereta BATMAN nak masuk terowong....konon
Amazing and scenical.
Kalau geng jfoto mai sini aci lawan depa akan kalut 'membedil'...
Bukan saya tak mau keluaq tetapi 'mem' saya dia gabra semacam....
Kebetulan saya bawa TAMRON f2.8 bersama D70.

Saja teringat dua event perkahwinan baru-baru ini.
Kedua-dua pengantin cantik jelita dengan 'surrounding' yang istimewa.
Pendekata, menepati kehendak jfoto, malah memudahkan lagi jfoto menata cahaya.
Pada hemat saya kebanyakan pengantin telah menyediakan 'infrastruktur' ini bagi
menampakkan lagi kejelitaan mereka semasa sessi fotografi.

Pada dua even bebaru ini saya dapati warna "KELABU" telah menjadi pilihan.
Mungkin warna ini adalah tema pada tahun ini.
Sungguh pun cantik di mata tetapi belum bertahta di hati jurufoto.
Kerja jurufoto bukan setakat mengambil gambar sahaja tetapi 'pengolahan/edit'
telah menjadi sandaran utama.
Warna KELABU bukanlah warna yang akan menambahkan ceria seseorang pengantin.
Saya yang lebih teruja dengan warna tegas/terang akan seolah-olah kehilangan 'mood' sewaktu meng'edit' gambar tersebut/berkenaan.
BETUL secara ikhlas.
Ini adalah pendapat saya.
Apa yang saya rasa.
Apa yang tersemat di hati/fikiran saya.

Selaku jfoto yang terpilih saya akan berusaha mencari angle/scene terbaik supaya pelanggan saya berpuas hati tetapi walaubagaimana pun faktor warna adalah 'vital'.
Tiada tolak ansur.
Sebab itulah setiap kali pada lawatan pertama saya sering bertanyakan warna baju,
warna back ground, warna bilik....
Semua soalan ini penting sebagai persediaan awal.
Ada juga pengantin yang bertanyakan jfoto dulu sebelum memilih warna baju.
Ada pengantin yang buat tak tahu sahaja bila jfoto memberikan pendapat tentang warna.
Tetapi ramai pengantin yang bernasib baik kerana memilih saya sebagai jfoto mereka......huhu

KEPADA kedua-dua pengantin iaitu NUR DINA dan FARRAH ALWANI saya ucapkan
SELAMAT PENGANTIN BARU.

ring me_____


saya sangat sayang kereta ini.....


-----yang ini pun______


Program di PMERDEKA bersama warga SKB.




bye...


Thursday, 22-Oct-2009 23:30 Email | Share | | Bookmark
TABLE WORK's@jamuanTAMAN@OPTIONs

fouzi
aishah
 
SUDAH berada di TB. Sampai agak lewat. Saja nak berbual dengan cinta di dalam kereta.
Seminggu ini banyak kerja 'meja' dilakukan. Banyak masalah rakan sekerja yang dibuat.
Ada yang bok mai pc @ ltop untuk dikemaskini.
Banyak urusan pejabat dan " antara jabatan " yang telah dibuat.
Semua itu mem'butuh'kan ruang perhatian dan komitmen.
Kena telus.
Saya tak pandai membohong macam "depaALAFbaru" tu....
Kalau tak boleh terus cakap tak boleh.....
Kalau boleh buatlah jika berkesanggupan.
Polisi 'NEVER SAY NO' membuahkan hasil yang baik setakat ini.
SAYA PUN BUKAN PERFECT @ KAMIL @ SEMPURNA.....macam depa tuhhhh

Terus berjumpa jiran yang berkumpul di depan rumah. Bertanya kabar.
Jiran sebelah rumah nak buat kenduri.
Dengan saya dia kabar siang2 lagi-memerlukan
kehadiran saya.
BERDERAUistilah orang kedah
Seronok pulak di hati bila diperlakukan seperti itu.

MAKAN MALAM di RESTORAN NELAYAN KKedah.
Cinta nak makan ikan bakar+sotong goreng+udang bakar. JOMMMM.
Seronok melihat dia "pulun" londeh kulit udang besar....
Balik saja ke TB sudah dinanti oleh DrMutalid dan NON - ajak keluar bergebang sambil minum kopi di KBatas.
JOMMMM lagi.

Kelmarin dulu ada jiran telefon bertanyakan gambar JAMUAN TAMAN.
Saja tak kata ' sibuk '. Nanti orang akan kata sibuk tara mana sangat laaa hang tu....
Kalau depa kata camtu susah nak jawab. Sebab saya orang alaf 'lama'....
Saja terasa malas nak upoad gambar ke dalam fp - nak slow down.
Nak berjinak dengan fb pulak. Mungkin nak buat blog lain nanti....




SABTU 24/10/2009 ini diluah mati emak ditelan mati bapa....
aduiiiiii


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net